Over mij

Over Dennis Leeuw

Na jarenlang in gerenommeerde restaurants te hebben gewerkt was het tijd voor iets nieuws. De open restaurantkeuken bestond toen nog niet en ik miste het contact met de gasten en de gezelligheid.
Toen ik met Johannes van Dam voor het Parool ging eten ontmoette ik veel nieuwe mensen. Een van hen was Cees Holtkamp. Toen ik een workshop van hem bijwoonde wist ik dat ik zelf ook kookworkshops wilde geven. De gezelligheid, de bijzondere sfeer als je met een groep in de keuken staat. De blije gezichten aan tafel en de fijne reacties van de gasten als ze vertrekken, dat was het helemaal voor mij.
Ik geniet nog steeds van de groepen en het ontwikkelen van nieuwe gerechten en menu’s.
Ik merk dat mijn recepten eenvoudiger worden en tegelijkertijd qua smaak een grotere impact hebben. Vers is altijd belangrijk gebleven, ook als dat betekent dat ik in een week drie keer naar de groothandel moet gaan. Verder zijn er sinds kort twee Aziatische kookworkshops die goed passen binnen onze veranderende eetwensen van vers, meer groente en minder vlees en onze nieuwsgierigheid naar smakelijke vleesvervangers.
Het is ontzettend leuk om te zien hoe goed de nieuwe kookwedstrijd aanslaat. Beide teams bereiden een 3 gangenmenu met dezelfde ingrediënten. Ik sta regelmatig versteld van de originaliteit en het niveau. En zo leer ik weer van mijn gasten!
Maar het gaat uiteindelijk om de gezelligheid, de sfeer van het samen in de keuken staan om vervolgens te genieten van een goede maaltijd!

info@kookstudioleeuw.com