Vegan Indonesische kookworkshop

Toen een groep van Uber Eats mij laatst vroeg of ik een plant based Indonesische kookworkshop voor hun wilde bedenken moest ik wel even slikken. Maar toen ik in de kookboeken dook zag ik al snel dat het eigenlijk best makkelijk was om Indonesische vleesgerechten aan te passen. Na alle gerechten een aantal keren gemaakt te hebben kon de groep van Uber komen. De gasten waren super enthousiast over hoe lekker vegan eten kan zijn. Niemand miste vlees, ei of zuivel en de kookworkshop was een enorm succes. Tegenwoordig is dit een van de meest geboekte kookworkshops. Als je nieuwsgierig bent naar de vegan stijl van koken en je wilt gegarandeerd lekker eten dan is dit je kans!

Actueel menu

pittig/zoete maiskoekjes met Spaanse peper

*
pittige sambal tofu
Dit gerecht heet van normaal sambal telor en wordt met eieren gemaakt. Pittige saus met o.a. kokosmelk, kurkuma, verse galangal/laos, verse citroengras en een lepeltje sambal

sajoer loddeh, groentegerecht met komijn en vers gemalen korianderzaad en kokos

atjar ketimoen, ingelegde zoet zure komkommer

gado gado

tempeh ketjap
Tempé ketjap wordt normaal gesproken met varkensvlees gemaakt en heet dan babi ketjap. Door plakjes tempé te bakken en ze vervolgens kort te koken in zoete ketjapsaus met komijn, korianderzaad, ciroengras en schijfjes laos, krijg je een gerecht dat absoluut niet onderdoet voor het origineel.

*

snel bananen roomijs met geroosterde hazelnoot
In Indonesië wordt niet veel gebakken dus hier een Europees dessert met een tropische twist. Ik heb dit gerecht heel wat keren moeten maken maar nu is het helemaal perfect. De creme fraiche geeft textuur en volume en een zuurtje, en de banaan en de honing een zoetje maar ook frisheid. En de hazelnoot brengt alle smaken samen en geeft textuur.

*
knapperige citrus kletskoppen voor bij de koffie aan het eind van de avond

Handige informatie

Kookworkshop in Amsterdam bij Dennis Leeuw voor een verrassende en originele kookworkshop. Ideaal voor een dynamisch uitje.

Hoe verloopt de vegan Indonesische kookworkshop?

Zodra je binnenkomt serveren we je eerst een drankje. Dan vraag ik je mee naar de keuken waar de kookworkshop begint. Tijdens een korte uitleg over het menu laat ik wat ingrediënten zien en proeven. Het eerste gerechtje wordt al tijdens het koken geserveerd. Vervolgens gaat iedereen aan tafel voor het diner en dan ga je iedere keer even terug naar de keuken om het volgende gerecht af te maken. Het koken duurt afhankelijk van het thema minder dan een uur. We sluiten af met koffie en iets lekkers. Je maakt alles zelf, maar ik zorg er voor dat je niet te lang in de keuken staat. Natuurlijk is er tijdens het koken alle tijd voor een glas en een goed gesprek.

https://tpouwamsterdam.keurslager.nl

‘Hoi Dennis, Wij hebben een perfecte avond gehad! Iedereen was enthousiast over het koken, de ruimte en de begeleiding. Daarnaast was hetgeen wat we gemaakt hebben heerlijk en was het weer eens een keer een ander soort menu als we meestal hebben. Al met al dus een zeer geslaagde avond. Hartelijk dank namens de gehele groep.’
‘We hebben allemaal genoten van de avond, locatie en zeer zeker je passie en je gastvrijheid.’
‘Samen koken en eten is nog steeds een van de meest ontspannende activiteiten voor ons als team.’
Vorige
Volgende

De kookworkshops

Italiaanse kookworkshop

De Italiaanse kookworkshop is de meest gekozen kookworkshop. Iedereen houdt van de Italiaanse keuken dus met deze kookworkshop zit je goed!

Teambuilding kookworkshop

Is het tijd dat de boel eens wordt opgeschud? Moet er meer samenhang in je team komen? Doe de kookwedstrijd!

Arabische Kookworkshop

Ga samen aan de slag met de Arabische keuken. Heerlijk geurende gerechten met kardamom en kaneel. Frisse soep met gedroogde munt en veel meer.

Japanse kookworkshop

Zo koken Japanners thuis, veel groente, weinig vlees, vers, kleurrijk en gezond. Eigenlijk heel modern!

Kookworkshop in Amsterdam bij Dennis Leeuw voor een verrassende en originele kookworkshop. Ideaal voor een dynamisch uitje.

aziatisch VEGeTARISCHE kookworkshop

We eten tegenwoordig wat minder vlees. En veel Aziaten eten om verschillende redenen weinig of helemaal geen vlees. Ze kennen daarom een verfijnde vegetarische keuken.

Interesse?
Reserveer nu jouw favoriete kookworkshop